Sportslig organisering

Kretsløpet Viking FK



I Viking organiserer vi treningsgruppene på guttesiden på følgende måte: 

- Knotteskole

- 7-8 år

- 9-10 år

- 11-12 år

- 13-14 år

- 15 år og oppover

Vi mener dette er en hensiktsmessig organisering med tanke på at disse alderstrinnene ligger tett på hverandre i fysikk og modenhet, samtidig som vi tar hensyn til at 13-åringene ikke lenger har barneidrettsbestemmelser. Alle kullene skal fortsatt ha akkurat det samme tilbudet uansett hvilke nivå spillerne er på og hva de ønsker, men kamphverdagen over 13 år kan gjøre at noe av treningshverdagen kan bli litt annerledes. 

Ved å organisere treningen på denne måten med disse gruppene får vi flere fordeler, spesielt sentralt står det:

- en roligere introduksjon til ny spillform for hver av gruppene. Det andre året i hver av spillformene får man utfordret seg ved å være med de som er eldre og på den måten strekke seg etter dem, samtidig som man det første året i en spillform også får en roligere introduksjon og mindre brå overgang. 

- Man tar hensyn til at knotteskolen går over to år for de som begynner tidligere, og dermed en solid introduksjon til fotball og trening for de aller yngste og engasjerte foresatte som ønsker å bidra. 

- FFO bygges også opp på lik måte for å holde de som er nærmest hverandre i alder samlet på de ulike dagene. 

Sportslig hovedintensjon

Vårt arbeid skal være utviklingsorientert, og vi skal være tydelige på at resultatet ikke skal være det viktigste med kampene. Kamper skal være arena hvor man skal få øve og få lov til å utforske spillet og søke mestring og utfordring i differensierte omgivelser.

I Viking FK ønsker vi å bygge opp et utviklingsorientert løp hvor man fokuserer på å utvikle fotballferdigheten. Dette vil si hensiktsmessige handlingsvalg og handlinger for å skape og utnytte spillsituasjoner til fordel for eget lag. Intensjonen er å bruke trening for å gjenskape kampens klima slik at enkeltspillere får øving i å foreta seg de rette valgene.

Hovedintensjonen til Viking FK er å utvikle spillende fotballag gjennom å fokusere på å gi spillerne god skolering i:

  •   Hurtig pasningsspill
  •   God pasnings - mottaksferdighet
  •   Spille seg ut fra pressede situasjoner og kontrollere banespillet
  •   Gode 1 mot 1 ferdigheter offensivt og defensivt
  •   Praktisere situasjonsbaserte øvelser
  •   Gode relasjonelle ferdigheter
  •   Taktisk skolering av spillerne
  •   Skape og utnytte rom
  •   Skape spillsituasjoner med press på tid og rom for å øve frem gode handlingsvalg.
  •   Offensiv og underholdende fotball
  •   Å ta risiko for å skape målsjanser
  •   Å våge å tape

Differensiering i treningshverdagen 

I Viking skal vi være opptatt av å skape differensierte læringsplattformer. Dette handler hovedsakelig om å være i stand til å tilby alle våre barn og unge muligheter for å kunne oppleve mestring og utfordring på fotballbanen. I en slalåmbakke kan alle stille seg i toppen av en sort løype, men det betyr ikke at alle bør sette utfor der. Man tilpasser løypen etter sitt behov og ser gradvis mer og mer fremgang med mål om å klare den sorte løypa på sikt. Slik er det også i fotballen, man må få tid til å utvikle seg i et miljø som er tilpasset nivået der og da. Å kunne differensiere handler ikke om hvor god man er teknisk sett, det er mer komplekst enn det. Modenhet og fysikk spiller stor rolle og er en veldig sentral faktor i spillerutvikling. Med utgangspunkt i dette skal vi i Viking FK differensiere ut ifra følgende kriterier:

  •   Modenhet - Evnen til å ta hensynsmessige handlingsvalg og handlinger
  •   Ivrighet - Evnen til å ta ansvar for egen utvikling. Viking ønsker spillere med en indre driv   og som ønsker å utvikle seg som fotballspiller
  •   Ferdighet - Evnen til å utføre handlinger med ballferdighet til fordel for eget lag
  •   Holdninger og oppførsel - Evnen til å være en god medspiller. Vi skal også utvikle mennesker!
  •   Skole og sosial tilhørighet - jo eldre de blir, jo mindre hensyn tas til skole. I Viking skal man   også få venner på tvers av skoler og klasser.

Differensiering skaper mulighet for at kull trener samtidig og på samme sted. Dette gir bedre oversikt for alle parter og skaper gode muligheter for samarbeid mellom trenere. Ingen faste grupper, men dynamisk flyt i takt med utvikling. 

Lag din egen hjemmeside gratis! Denne nettsiden ble laget med Webnode. Lag din egen nettside gratis i dag! Kom i gang